Let’s travel together.

Intan Payung Di Janda Baik – A Hidden Gems

0 829

Intan Payung di Janda Baik, terletak di Pahang ini boleh dikatakan ‘hidden gem’ di sini.

Asbab dari tak ramai yang tahu tentang tempat ini, menjadikan ia sentiasa terpelihara dari segi kebersihan dan keadaan tempat penginapan.

Vila Ala Cottage Dengan Private Pool bersama deruan air sungai yang sememangnya penuh privacy.

Sangat sesuai untuk percutian seisi keluarga. . Yang mana dah datang sini pasti repeat berkali-kali

Tempat cantik yang tersorok ini boleh bagi kita perasaan tenang bila bercuti dekat sini.

Perjalanan dari Kuala Lumpur hanya mengambil masa satu jam je.

Kawasan persendirian ini dihiasi tanaman pokok rendang dan tanaman hijau yang subur. Sekali sekala memang best bila kita dapat stay jauh dari bandar dan nikmati pemandangan alam semula jadi yang cantik macam ni.

Puas berendam dalam sungai, boleh sambung lagi di kolam.

Baju mandi kanak-kanak dengan harga sangat murah boleh dapat di sini

Maksimum korang boleh stay dekat sini hanya 15 orang je tau. So tak ada isue ramai orang jika lambat turun mandi.

Tengok tempat percutian lain lagi di Janda Baik di sini

Aktiviti Yang Boleh Dilakukan Di Sini

Kalau korang nak buat tempat berkumpul family korang atau event kawan-kawan pun boleh.

Memang sesuai sangat untuk event yang besar-besar dekat sini. Kalau nak buat hari keluarga atau majlis kawen, majlis anniversarry, majlis hari jadi memang boleh.

Untuk yang gemar berkelah, boleh lah bawa makanan dan makan di tepi sungai.

Bagi yang suka aktiviti lasak, di sini pun ada disediakan. Korang boleh layan sukan ATV atau jungle trekking sampai penat sambil menikmati keindahan alam sekitar yang menghijau. Penat ber ATV, malamnya boleh ber BBQ bersama family.

Sehari suntuk memang penuh dnegan aktiviti yang menyeronokkan. Lepas segala tekanan kerj abila ke sini.

Cottage di Intan Payung Janda Baik

Ada 2 cottage:

Cottage 1
🔸 2 katil queen (Muat 8 orang dewasa)
🔸 2 katil queen (Muat 4 orang dewasa)
🔸 toilet and bathroom inside
🔸 toilet and bathroom outside (visitor)

Cottage 2
🔸 Master bedroom
🔸 BBQ pit
🔸 Bilik air dengan heater

Kalau nak buat event dekat sini, korang kena contact dengan owner. Senang korang boleh request dan diskuss macam-macam pasal arrangement tu.

🏫 Nama : Intan Payung
Alamat : Intan Payung, Kampung Janda Baik, 28750 Bentung, Pahang
📳 Facebook : @Intan Payung
📱 Instagram : Intanpayung.my
📸 Intan Payung


Leave A Reply

Your email address will not be published.

Panduan Percuma

Cara booking bilik/homestay dengan harga murah dan cepat

Link panduan akan dihantar terus ke emel korang ye...

Kupon Voucher Untuk Booking Hotel

Dengan Harga Murah