Let’s travel together.

Homestay Bandar Baru Bangi – The Terrace @ Seksyen 4

0 140

Sedang merancang nak menginap di Bangi dan mencari-cari homestay di sini? Kami cadangkan, stay di Homestay Bandar Baru Bangi, The Terrace @ Seksyen 4. Penginapan ini bersih, besar dan cukup lengkap untuk keperluan korang sekeluarga.

Sumber: homestaybandarbarubangi

The Terrace @ Seksyen 4 terletak di Seksyen 4, Bandar Baru Bangi. Ia merupakan sebuah rumah teres 2 tingkat unit tengah yang boleh memuatkan 10 orang tetamu.

Kandungan

Bilik Tidur Macam Hotel Di Homestay Bandar Baru Bangi

Apakah perkara utama yang korang kaji semasa mencari homestay? Mesti korang nak tahu bilik tidurnya bagaimana kan? Selesa ke tidak? Besar tak? Berapa orang boleh tidur? Cantik tak? Kan?

Sumber: homestaybandarbarubangi

Homestay yang dijaga dengan baik ini mempunyai 4 bilik tidur yang luas dan 3 bilik air. Bilik utama memuatkan 2 buah katil bersaiz queen, manakala setiap 3 bilik lain menempatkan 1 katil bersaiz queen.

Memang selesa sangat nak tidur sebab diberi tilam yang empuk, malah setiap katil dibentangkan dengan duvet dan 3 bantal bertaraf hotel.

Sumber: homestaybandarbarubangi

Banyaknya bantal, boleh buat bantal peluk atau bantal tambahan jika kumpulan korang melebihi 10 orang. Jangan risau, korang boleh dapatkan comforter dengan sedikit bayaran tambahan.

Sumber: homestaybandarbarubangi

Setiap bilik dilengkapi dengan penghawa dingin, kipas siling, penggantung baju, tempat letak baju kotor dan hangar. Kesemua 3 bilik airnya disediakan dengan pemanas air, tempat menggantung tuala dan syampu badan.

Tuala mandi yang bersih dan wangi juga sudah disediakan di homestay ini. Tuala-tuala mandi ni sangat mengambil ruang beg bagasi baju kan? Lagi-lagi bila anak ramai. Jadi korang tak perlu fikir nak bawa tuala mandi dah.

Baca – Tempat makan sedap di Bangi

Ruang Tamu dan Ruang Makan Luas

The Terrrace @ Seksyen 4 mempunyai ruang tamu dan ruang makan berkonsep moden yang luas. Ruang tamu dilengkapi dengan set sofa dan televisyen bersama Njoi Astro supaya korang tidak bosan di sini.

Sumber: homestaybandarbarubangi

Ruang makannya juga dilengkapi dengan set kerusi makan 6 kerusi bermeja marble yang tahan lasak. Penghawa dingin dan kipas siling juga disediakan dikedua-dua ruang ini.

Sumber: homestaybandarbarubangi

Set Dapur Lengkap – Homestay Bandar Baru Bangi

Korang tak perlu risau nak membawa peralatan memasak kerana The Terrace @ Seksyen 4 menyediakan pakej lengkap kemudahan memasak. Tuan rumah telah menyediakan peti sejuk, dapur gas, mesin penapis air panas/sejuk, periuk nasi elektrik, cerek elektrik malahan peralatan memasak dan set pinggan makan.

Sumber: homestaybandarbarubangi

Nak bancuh teh dan kopi? Tuan rumah juga menyediakan complimentary 3-in-1 coffee, teh dan gula untuk korang secara percuma je.

Sumber: homestaybandarbarubangi

Keperluan Menggosok dan Mendobi

The Terrace @ Seksyen 4 memang sangat memahami keperluan tetamunya, lagi-lagi berkaitan dengan pakaian. Tuan rumah menyediakan 1 set seterika dan iron board untuk memudahkan korang dan keluarga menggosok pakaian.

Seterika ini sangat penting terutamanya untuk korang yang akan menghadiri majlis besar terutamanya majlis perkahwinan atau majlis konvokesyen.

Homestay ini turut menyediakan mesin basuh di ruang mendobi bersebelahan dengan dapur beserta dengan sabun basuh baju percuma.

Tarikan di Luar Rumah

Homestay ini menghadap taman permainan kanak-kanak, jadi anak-anak boleh bermain di sini jika bosan berada di dalam rumah.

Sumber: homestaybandarbarubangi

Terdapat juga taman permainan yang lebih besar iaitu Taman Tasik Cempaka di tengah-tengah Bandar Baru Bangi. Hanya 5 minit memandu dan ia menjadi tumpuan warga Bandar Baru Bangi beriadah setiap pagi dan petang.

Kira-kira 15km dari The Terrace @ Seksyen 4 pula ada taman tema air iaitu Bangi Wonderland Waterpark. JIka korang nak membeli-belah, bolehlah membuat rombangan cik kiah ke Nilai 3. Biasanya inilah tempat persinggahan wajib sebelum pulang. Tak jauh pun, hanya 24 km sahaja dari homestay ini.

Sumber: bangiwonderland

Kesimpulannya, The Terrace & Seksyen 4 ini memang sebuah homestay yang lengkap dan sangat berbaloi untuk didiami bersama keluarga. Ramai tetamu yang telah bertamu meninggalkan testimonial yang positif dan berhajat menempah sekali lagi di masa hadapan.

  • Alamat: 11, Jalan 4/12d, Seksyen 4 Tambahan Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
  • Lokasi: Sila klik di sini
  • No. Telefon: +6011 5628 3768

Pakai gel sejuk berangin ini 2 kali sehari dan gosok secara membulat. Lagi cepat berkesan pakai seluar dalam yang sampai atas pusat selepas pakai gel. Dapatkan di sini.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Panduan Percuma

Cara booking bilik/homestay dengan harga murah dan cepat

Link panduan akan dihantar terus ke emel korang ye...

Kupon Voucher Untuk Booking Hotel

Dengan Harga Murah