Let’s travel together.

District 21 – Aktiviti Lasak Dalam IOI Mall

0 38

District 21 merupakan taman rekreasi dan aktiviti dalam mall yang bertemakan post-apocalyptic.

Dalam pusat aktiviti lasak ini terdapat lebih daripada 10 aktiviti yang direka dan dirangka untuk pelbagai peringkat umur dan upaya.

Korang yang sukakan aktiviti sihat dan lasak pasti suka dengan tempat-tempat sebegini.

Sesuailah dengan saranan kerajaan Malaysia yang mahukan rakyatnya hidup sihat dan aktif dengan pelbagai aktiviti riadah.

Lokasi District 21

Sumber : District 21

Di Malaysia, pusat ini seakan pertama seumpamanya.

Dengan keluasan 70,000 kaki persegi, lokasi pusat aktiviti lasak ini terletak di dalam IOI City Mall, Putrajaya.

Pusat beli belah yang ternama dan terbesar ini sememangnya sentiasa menjadi tumpuan ramai terutama di waktu hujung minggu.

Dengan adanya District 21 ini di dalamnya menambahkan lagi tarikan yang ada di mall ini.

Bagi korang yang datang ke sini memang untuk beraktiviti di District 21, korang tak perlu bimbang tentang tempat letak kereta serta pilihan makanan dan minuman. Sebab semuanya banyak tersedia.

Tarikan & Aktiviti di District 21

Untuk pengetahuan korang, taman tema aktif ini menyediakan 10 aktiviti dan tarikan yang boleh korang cuba. Juga turut disediakan 8 bilik acara untuk sebarang sambutan dan majlis.

Nak tahu satu persatu aktiviti yang ada di sini? Jom kami kongsikan!

Dapatkan tiket District21 di sini. Cepat dan mudah. Tak perlu beratur.

1- The Launch Pad

Sumber : Klook

The Launch Pad merupakan sebuah tempat trampoline. Di sini, pengunjung dapat melompat setinggi dan sebebas mana yang mereka mahu.

Tempat ini memang menjadi tarikan mereka yang datang ke sini kerana aktiviti yang dilakukan bukan sahaja menyihatkan tapi boleh juga memberi kepuasan dan menghilangkan tekanan.

Menariknya, kalau korang memang dah mahir dengan aktiviti trampoline, korang boleh lakukan aktiviti stunt dan tricks seperti air sommersalt dan backflip ketika melompat.

Disediakan juga bola untuk korang bermain bersama rakan-rakan dan keluarga sambil melompat. Tentang keselamatan, korang jangan risau. Untuk tempat dengan aktiviti seperti ini pasti aspek keselamatan akan diutamakan.

2- Go Pedal

Sumber : Wonderfly

Untuk korang yang suka berlumba, wajib cuba aktiviti Go Pedal. Go Pedal merupakan trek perlumbaan go kart yang dikayuh.

Aktiviti berlumba ini paling seronok jika dilakukan bersama keluarga atau rakan-rakan. Mesti pecah peluh!

3- Tubby Ride

Tubby Ride adalah aktiviti khas untuk kanak-kanak. Di sini, kanak-kanak boleh mengelongsor menggunakan boya besar.

Mencanak hormon adneralin teruja apabila mengelongsor di gelongsor yang besar ini.

Untuk yang sukakan aktiviti lasak secara out door boleh terus ke sini

4- Power Station

Sumber : District 21

Di Power Station, korang boleh menikmati aktiviti wall climbing. Dinding di stesen ini bersifat interaktif. Ini menjadikan aktiviti wall climbing di sini agak menyeronokkan.

5- Free Fall

Sumber : District 21

Free Fall menyediakan aktiviti ala Bungee Jumping. Korang boleh melompat atau menjunam ke bawah dari aras yang tinggi. Sebagai jaminan keselamatan, badan korang akan dipasang dengan cord dan tali yang kuat bagi.

Aktiviti sebegini sememangnya agak mencabar namun kalau korang dapat lakukannya sekali seumur hidup pasti ianya akan jadi pengalaman yang tidak dapat dilupakan.

6- The Maze

Sumber : Wonderfly

The Maze menyajikan aktiviti halangan. Korang perlu berusaha dan mencari idea untuk keluar dari tahanan dan melepasi pelbagai halangan.

Seronok tau aktiviti macam ni!

7- Low Ropes

Bermain di Low Ropes pula bakal menaikkan hormon adrenalin korang ke puncak. Di sini korang kena merentasi sebuah ruangan melalui tali yang tergantung.

Sudah pasti korang akan dilengkapi dengan topi keselamatan dan juga tali cord sebagai langkah berjaga-jaga.

8- Roller Glider

Sumber : Says

Aktiviti Roller Glider ini seakan-akan aktiviti Flying Fox versi upgrade. Ianya ditambah dengan elemen roller coaster dengan laluan yang lebih kompleks dan juga kelajuan sehingga 30km/j.

Kalau nak rasa feeling terbang di udara seperti Superman, apa lagi. Jom lah ke sini!

9- Sky Trail

Di Sky Trail, korang perlu melalui laluan berhalang dalam altitude yang tinggi. Agak mencabar dan menguji daya tahan korang apabila berdepan dengan ketinggian yang menggayatkan.

10- Ninja Warrior

Ninja Warrior di District 21 juga mempunyai aktiviti larian berhalang yang sama mencabar seperti di dalam rancangan Ninja Warrior di televisyen.

Di sini korang boleh menguji tahap kemampuan dan kebolehan fizikal, mental dan semangat. Pasti satu aktiviti yang sangat menyeronokkan.

Kemudahan & Fasiliti

District 21 merupakan sebuah pusat aktiviti sukan moden dengan fasiliti yang serba lengkap, besar dan high-tech.

Sumber : District 21

Setiap kunjungan ke sini pasti akan membuatkan korang teruja dan excited. Kemudahan yang disediakan pasti menyenangkan korang, antaranya seperti :

  • tandas awam
  • locker simpanan berbayar
  • bilik acara/majlis
  • ruang santai/ tempat duduk

Jangan lupa rancang aktiviti korang jika ingin berkunjung ke District 21 ini tau. Pasti akan jadikan hujung minggu korang sangat terisi dan cukup bermakna.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Kupon Voucher Untuk Booking Hotel

Dengan Harga Murah